Skip to content
Nova Incasso FD Zilveren Gazelle Noord-Nederland | Nieuws | Nova Groep

Nova Incasso wint Zilveren Gazelle van het noorden

Op donderdag 7 november ontving Nova Incasso een FD Zilveren Gazelle in de categorie middelgrote bedrijven. Dit is een mooie beloning voor het harde werken van het team van Nova Incasso. Eerder ontving het bedrijf al een Gouden Gazelle in 2017 en een FD Gazelle in 2018.

FD Zilveren Gazelle

Het Financieel Dagblad organiseert ieder jaar een uitreiking van de FD Gazellen. Het Financieel Dagblad rijkt deze FD Gazellen uit aan de stelst groeiende bedrijven van Nederland. Hierbij zijn een aantal criteria van belang, waaronder een omzetgroei van minstens 20% over het afgelopen jaar. Het FD reikt ieder jaar naast de ‘gewone’ Gazellen ook Gouden, Zilveren en Bronzen FD Gazellen uit aan de snelste groeiers in de regio.

In 2017 won Nova Incasso de FD Gouden Gazelle van de regio Noord-Nederland en in 2018 wonnen zij een FD Gazelle. Dit jaar won Nova Incasso de FD Zilveren Gazelle van Noord-Nederland in de categorie middelgroot.

Nova Incasso: het No Pay-principe

Nova Incasso is een van origine Gronings incassobureau. De organisatie is onderdeel van Nova Groep. Onder Nova Groep vallen naast Nova Incasso ook Credit Care en Nova Legal. Samen bieden deze bedrijven de totaaloplossing om facturen betaald te krijgen, van facturatie tot beslaglegging.

Het incassobureau is gespecialiseerd in het incasseren van openstaande vorderingen op particulieren en bedrijven. De organisatie kenmerkt zich door haar kosteloze, vrijblijvende service en innovatieve software. Elke opdrachtgever krijgt een vaste contactpersoon toegewezen met wie ze tijdens kantooruren contact kunnen opnemen. Daarbij zijn opdrachtgevers niet gebonden aan een contract, maar kunnen zij losse vorderingen indienen.

Nova Incasso vindt dat de opdrachtgever niet zou moeten betalen om zijn of haar facturen voldaan te krijgen. Hierom heeft het incassobureau haar eigen No Pay-principe ontwikkeld. Dit betekent dat de gemaakte kosten in rekening worden gebracht op de debiteur. Opdrachtgevers ontvangen 100% van de hoofdsom wanneer deze is betaald.

Eigen software

De organisatie is het afgelopen jaar enorm gegroeid. Deze groei is mede te danken aan haar eigen ontwikkelde incassosoftware. Door deze software zijn opdrachtgevers, maar ook hun debiteuren, 24/7 op de hoogte van de status van dossiers. Debiteuren kunnen via het systeem facturen bekijken en betalen en waar nodig betalingsregelingen aanvragen.

Tot slot is het systeem eenvoudig te koppelen aan de boekhoud- of CRM-systemen van de opdrachtgever. Dit bespaart kosten en tijd. De vorderingen kunnen eenvoudig worden uitbesteed aan de hand van afgesproken criteria. Daarmee wordt het proces nog gemakkelijker gemaakt en kan Nova Incasso haar opdrachtgevers nog beter van dienst zijn.

 

Wilt u meer weten over de werkwijze van Nova Incasso? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Back To Top