Skip to content

Over ons

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Nova Groep zijn we ons ervan bewust dat we een deel uitmaken van een grotere maatschappij waarin we verantwoordelijkheden hebben. Op verschillende manieren probeert Nova Groep nu en in de toekomst iets terug te doen, voor zowel het milieu als de maatschappij. Hieronder staan enkele voorbeelden van hoe wij op dit moment bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Duurzaamheid

Bij Nova Groep maken we gebruik van duurzame gebouwen. Zo wordt ons kantoor in Groningen duurzaam verwarmd door aardwarmte en wordt een groot deel van het energieverbruik opgevangen door zonnepanelen. Dit betekent dat we voor de verwarming van het kantoor geen fossiele brandstoffen gebruiken en daardoor ook minder CO2 uitstoten.

Intern dragen we ook een steentje bij aan een beter milieu. We stimuleren onze medewerkers voor duurzame vervoersmiddelen te kiezen. Zo stimuleren we het gebruik van elektrische en hybride auto’s voor lange afstanden, pakken we de fiets als het kan en reizen onze medewerkers vaak samen of met het openbaar vervoer.

Goede doelen

Naast dat wij het milieu belangrijk vinden, zetten wij ons in voor goede doelen en andere initiatieven. Niet alleen nationaal maar ook internationaal steunen we enkele goede doelen en initiatieven.

Zo steunen wij Dance4life. Dance4life werkt samen met jongeren aan een gezonde toekomst. Dan doen ze op verschillende manieren. Met muziek, dans en persoonlijke verhalen gaan lokale teams langs scholen om jongeren te inspireren deel te nemen aan het programma. Leeftijdsgenoten geven seksuele voorlichting en bieden jongeren de vaardigheden en het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om zichzelf te beschermen. Maar het allerbelangrijkste is dat Dance4life jongeren motiveert zélf in actie te komen.

Hiernaast hebben wij waterputten laten aanleggen in Oeganda. In Oeganda is schoon drinkwater allesbehalve vanzelfsprekend. Kinderen en volwassenen lopen daar elke dag vier tot zes uur naar een waterput om schoon drinkwater te halen. Dat moet anders en daarom hebben wij verschillende waterputten laten aanleggen waar het nodig is.

Sportsponsoring

Verder vinden wij onze naaste omgeving belangrijk. Dit combineren wij onder andere met onze interesse voor sport. Bij Nova Groep vinden we gezondheid belangrijk. Daarom stimuleren wij onze medewerkers bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en bieden wij hun een abonnement aan voor de sportschool.

Hiernaast zijn wij sponsor van een aantal verenigingen. Door het hele land steunen wij verschillende initiatieven die een positieve impact hebben op mens en omgeving. Zo steunen wij verschillende sportverenigingen, zo ook in onze vestigingsplaatsen Groningen en Amsterdam.

Back To Top