Skip to content
Nova Incasso steunt Dance4life | Nieuws | Nova Groep

Nova Incasso steunt Dance4life: een gezonde toekomst voor jongeren

Nova Incasso steunt de organisatie Dance4life door aangesloten te zijn bij het Friends4life-netwerk. Dance4life werkt samen met jongeren aan een gezonde toekomst door seksuele voorlichting te geven. Nova Incasso, onderdeel van Nova Groep, steunt de organisatie niet alleen financieel, maar ze ook haar kennis en netwerk in om de doelstelling van de organisatie te behalen.

Eén van de grootste gezondheidsrisico’s voor jongeren wereldwijd is onbeschermde seks. In veel landen is er niet of nauwelijks sprake van seksuele voorlichting en is het tevens niet vanzelfsprekend dat jongeren toegang hebben tot condooms en anticonceptie. Ook mogen jongeren zich vaak niet zonder toestemming van hun ouders laten testen op soa’s zoals Hiv. Daarnaast is gezondheidszorg in veel landen niet genoeg afgestemd op jongeren en worden hun rechten geschonden. Door deze omstandigheden lopen jongeren grotere gezondheidsrisico’s op Hiv-infecties, ongeplande zwangerschappen en seksueel geweld.

Dance4life inspireert jongeren

Dit kan anders volgens Dance4life. De organisatie droomt van een wereld waarin alle jongeren seksueel gezond zijn. Naast het geven van seksuele voorlichting, inspireert Dance4life de jongeren door middel van dans en muziek. De organisatie motiveert de jongeren om zelf in actie te komen voor hun leeftijdsgenoten. De organisatie gelooft in de kracht van jongeren, want sterke jongeren veranderen de wereld zelf.

 

Fotograaf: Guus J. Baks

Back To Top