Skip to content
Nova Incasso FD Gouden Gazelle tweede van Nederland | Nieuws | Nova Groep

Nova Incasso wint FD Gouden Gazelle award en is tweede van Nederland

Het Financieel Dagblad maakte op 19 november 2020 de winnaars van de FD Gazelle bekend. Wederom mocht Nova Incasso een Gazelle award aan haar lijst toevoegen. Maar niet zomaar één, Nova Incasso won dit jaar de FD Gouden Gazelle award van Noord-Nederland én is het tweede snelst groeiende bedrijf van Nederland. Hiermee weet Nova Incasso samen met onder andere Finance Club, Epic Auctions, Quality Heating en Solar Concept een plek in de top vijf snelst groeiende Nederlandse bedrijven van 2020 te bemachtigen.

FD Gouden Gazelle Award

Het Financieel Dagblad organiseert ieder jaar een uitreiking van de FD Gazellen. Het Financieel Dagblad rijkt deze FD Gazellen uit aan de stelst groeiende bedrijven van Nederland. Hierbij zijn een aantal criteria van belang, waaronder een omzetgroei van minstens 20% over het afgelopen jaar. Ieder jaar worden er naast de ‘gewone’ Gazellen ook Gouden, Zilveren en Bronzen FD Gazellen uitgereikt aan de snelste groeiers in de regio. Nova Incasso ziet het winnen van deze Gazelle als een bijzondere prestatie.

Digitale uitreiking

Door het coronavirus kon de fysieke bijeenkomst in het theater helaas niet plaatsvinden. In plaats daarvan werden de winnaars door de presentatoren John van Schagen en Hella Hueck online bekend gemaakt.

De unieke kracht van Nova Incasso

Nova Incasso is een van origine Gronings incassobureau. De organisatie is onderdeel van Nova Groep. Onder Nova Groep vallen naast Nova Incasso ook Credit Care en Nova Legal. Samen bieden deze bedrijven de totaaloplossing om facturen betaald te krijgen, van facturatie tot beslaglegging.

Het incassobureau is gespecialiseerd in het incasseren van openstaande vorderingen op particulieren en bedrijven. De organisatie kenmerkt zich door haar kosteloze, vrijblijvende service en innovatieve software. Elke opdrachtgever krijgt een vaste contactpersoon toegewezen met wie ze tijdens kantooruren contact kunnen opnemen. Daarbij zijn opdrachtgevers niet gebonden aan een contract, maar kunnen zij losse vorderingen indienen.

Nova Incasso vindt dat de opdrachtgever niet zou moeten betalen om zijn of haar facturen voldaan te krijgen. Hierom heeft het incassobureau haar eigen No Pay-principe ontwikkeld. Dit betekent dat de gemaakte kosten in rekening worden gebracht op de debiteur. Opdrachtgevers ontvangen 100% van de hoofdsom wanneer deze is betaald.

Technologie

De organisatie is het afgelopen jaar enorm gegroeid. Deze groei is mede te danken aan haar eigen ontwikkelde incassosoftware. Door deze software zijn opdrachtgevers, maar ook hun debiteuren, 24/7 op de hoogte van de status van dossiers. Debiteuren kunnen via het systeem facturen bekijken en betalen en waar nodig betalingsregelingen aanvragen.

Tot slot is het systeem eenvoudig te koppelen aan de boekhoud- of CRM-systemen van de opdrachtgever. Dit bespaart kosten en tijd. De vorderingen kunnen eenvoudig worden uitbesteed aan de hand van afgesproken criteria. Daarmee wordt het proces nog gemakkelijker gemaakt en kan Nova Incasso haar opdrachtgevers nog beter van dienst zijn.

Ambities

Dit het vierde jaar op rij dat Nova Incasso een FD Gazelle award mag ontvangen. Dit betekent dat de unieke werkwijze van het incassobureau niet onopgemerkt blijft, en daar zijn wij als Nova Groep trots op! De afgelopen jaren heeft Nova Incasso twee keer goud en één keer zilver ontvangen.

En hier blijft het niet bij. Het is de ambitie van Nova Incasso om haar dienstverlening en product te blijven ontwikkelen. Dit doen zij om het vertrouwen van de opdrachtgevers te laten groeien en ook in 2021 een FD Gazelle award te kunnen ontvangen.

 

Wilt u meer weten over de werkwijze van Nova Incasso? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Back To Top