Skip to content
Nova Incasso plaatst zich in Deloitte Fast 50 2019 | Nieuws | Nova Groep

Nova Incasso 18e plek in Deloitte Technology Fast 50 en sectorwinnaar Fintech

Het jaarlijks terugkerende Deloitte Technology Fast 50 evenement werd dit jaar georganiseerd op donderdag 10 oktober. In deze ranglijst worden de snelst groeiende technologische bedrijven van Nederland bekend gemaakt. De bekendmaking van de ranglijst vond plaats in Casco in Amsterdam. Het van origine Groningse incassobureau Nova Incasso eindigde dit jaar op de achttiende plek. Maar dit was niet het enige succes. De organisatie werd tevens verkozen tot sectorwinnaar in de categorie Fintech.

Nova Incasso

Nova Incasso is gespecialiseerd in het incasseren van openstaande vorderingen van bedrijven en particulieren. Het incassobureau is onderdeel van Nova Groep. Nova Groep biedt de totaaloplossing voor het betaald krijgen van facturen. De bedrijven van Nova Groep ontzorgen opdrachtgevers van facturatie tot aan beslaglegging.

Het incassobureau gebruikt het zelfontwikkelde No Pay-principe. Hierdoor is haar werkwijze uniek. De organisatie vindt namelijk niet dat de opdrachtgevers kosten moeten maken voor het betaald krijgen van hun facturen. Daarom ontvangen zij 100% van de hoofdsom wanneer de debiteur de factuur tijdens de buitengerechtelijke procedure voldoet. De kosten die hierbij komen kijken, worden in rekening gebracht bij de debiteur.

Technologie

De groei van het incassobureau is mede te danken aan de zelfontwikkelde incassosoftware. Zo worden onnodige handelingen geautomatiseerd. Opdrachtgevers kunnen verschillende functionaliteiten gebruiken. Denk hierbij aan het gemakkelijk indienen van nieuwe dossiers. Tevens hebben opdrachtgevers 24/7 zicht op de status hiervan. Zo weet de opdrachtgever altijd waar hij aan toe is. Daarnaast beschikt de software over handige tools zoals een aanmaning-generator. Hiermee kunnen opdrachtgevers juridisch correcte aanmaningen genereren in hun eigen huisstijl.

Tevens is de software gemakkelijk te koppelen aan het boekhoud- of CRM-systeem van de opdrachtgever. Hierdoor is de software tijdbesparend. Dit geldt voor zowel de opdrachtgever als hun debiteuren. Daarnaast krijgen debiteuren de mogelijkheid om via de software hun facturen te betalen. Het incassobureau speelt hiermee in op de behoeften van de klant. Op die manier onderscheidt zij zich van concurrenten.

Vaker in de prijzen

Dat de aanpak van Nova Incasso werkt, blijkt uit het slagingspercentage van maar liefst 94%. Het is dan ook niet voor niets dat de organisatie meerdere malen in de prijzen is gevallen.

Zo was het incassobureau in 2017 het snelst groeiende bedrijf van Noord-Nederland. Hiermee won Nova Incasso destijds de FD Gouden Gazelle. In 2018 behaalde de organisatie de zestiende plek in de Deloitte Technology Fast 50 ranglijst.

 

Meer weten over de werkwijze van Nova Incasso? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Back To Top